Könnyű kis nyári koktél?

Kinek hogyan kapcsolja össze az agya a látszólag különálló eseményeket…kinek miről mi jut eszébe… . A múlt héten „egy percre” benéztem Székelyföldre, jobban mondva Sepsire és Árkosra, majd Vásárhelyre. Pontosabban szólva rokonokhoz, tudományos tanácskozásra és Félszigetre. Gyermekkorom vakációinak Sepsiszentgyörgyéhez képest olyan sok változást nem tapasztaltam a városban. Illetve, folyik egész nap a víz, a meleg víz is, és több üzlet van. A kocsma akár Kolozsváron is lehetett volna :-) . Különböző emberekkel beszélgetve érződik Brassó közelsége: lassan olyanná válik Sepsiszentgyörgy, mintha egy nyugati ország nagyvárosának elővárosa lenne, csak ezt a nagyvárost Brassónak hívják. Lehet szeretni vagy nem ezt a folyamatot, de fejlesztési stratégiák szempontjából nem lehet megkerülni.

Árkoson, a Székelyföldi Fejlesztési Intézetnek egy találkozóján voltam. Két szó ragadt meg az agyamban: periféria/félperiféria és konstruálás. Az első tekintetében nem árt nem elfelednünk, hogy a periféria nemcsak Székelyföldre igaz jelző. Attól függően hova tesszük/mit tekintünk központnak, Erdélyt is nevezhetjük perifériának. Ami pedig a konstrukciót illeti, nemcsak az identitást szokás konstruálni, hanem talán Európát is. S hogy mi lehetne egyik alapkockája? Talán az értékek, talán a különböző tájak. Sepsiről átvonatozva Vásárhelyre akár mesebeli tájakat is láthatunk. Egy normális vonat, egy jó beszélgetés, egy szép táj, néhány órára átalakíthatja hangulatunkat.

A Morcheeba koncerten bulizva jutott eszembe, hogy legnagyobb meglepetésemre, a Félszigeten meghallgatott zenékből, egy angol tetszett a legjobban a tavaly is. Minden bizonnyal a zenét is betenném Európába, ha éppen annak megkonstruálásával foglalkoznék.

That of course is what separates him from a
snooki weight loss Men s Navy Blue Suit

the state of michigan manner week highlight 2013 debuts lojo
rob kardashian weight lossSummer Essentials and Trends ’09

Megjegyzések lezárva.