Jogaink és kötelezettségeink…

Kellőképpen elfáradva, valami unióval kapcsolatos anyagon dolgozva, keresgéltem egyet vasárnap este a neten. A diákokkal beszélgetve az jutott eszembe mennyire természetesen azt látjuk, hogy Uniós tagok lévén nekünk járnak dolgok, és mennyire meg vagyunk hökkenve, sőt még néha sértődve is, amikor számon kérik rajtunk kötelezettségeink teljesítését.
Ideje lenne tudatosítanunk, hogy a tagság jogokkal és kötelezettségekkel jár. A jogainkkal élhetünk, a kötelezettségeink be nem tartásáért bizony az orrunkra koppintanak. Valószínűleg a „koppintás” hangosabb és jobban odafigyelünk rá.
Véletlenszerűen kiválasztottam néhány hírt amelyek az elmúlt két hónap során az EU honlapján Romániával kapcsolatban megjelent. Íme tőmondatokban:
Kinevezték a Törökországot Románián, Bulgárián és Magyarországon át Ausztriával összekötő Nabucco földgázvezeték projektkoordinátorát.

A Bizottság úgy döntött, hogy indokolással ellátott véleményt küld huszonkét tagállamnak, mivel nem tájékoztatták a Bizottságot azokról az intézkedésekről, amelyeket a személyek szabad mozgása területén elfogadott egyes irányelvek Bulgária és Románia 2007. január 1-jei európai uniós csatlakozása miatti kiigazítását előíró 2006/100/EK irányelv átültetésére tettek. (IP/07/1521)”

Románia 25 068 762 eurót kap 2007/2008-ra a szőlőültetvények szerkezetátalakítására.

Felmerülvén az állami segély gyanúja a Bizottság vizsgálatot indít a brassói Tractorul privatizálásáról.

A Bizottság vizsgálatot indít Román állam ellen a Mittal Steel-nak (régebben Petrotub) nyújtott állami segély gyanúja miatt.

A Bizottság vizsgálatot indít a Román állam ellen az ’Automobile Craiova’-nak (régebben Daewoo) nyújtott állami segély gyanúja miatt.

A Bizottság „indokolt véleményt” intézett Romániához, Görögországhoz, Olaszországhoz, Litvániához, Luxembourghoz, Portugáliához, Szlovákiához, Nagy-Britanniához mert nem értesítették a Bizottságot arról milyen intézkedéseket hoztak a 22/2006/EK direktíva életbeültetésért. Ez a Bizottság utolsó lépése mielőtt az Európai Bírósághoz fordulna.

A Bizottság nem ellenzi (értsd engedélyezi) Románia kőszén iparának átszervezését. A Román állam által tervezett állami segélyek 2007-2010 között 411 millió euróra rúgnak.

és a felsorolás természetesen folytatható.

but that another discussion to be had
snooki weight loss Where can I find non

dishes in order for inefficient date stimulating muffins
quick weight lossDelicious Punch Recipes to Wow Your Party Guests

Megjegyzések lezárva.