Modernizálni az államot

A modernizációs kerek-asztal után amiről majd a Transindex ír, az Erdély Fm tudósit, azt mondtam magamban nem lehet az, hogy ne találjak valahol egy olyan típusú megközelítését a témának, vagy a modernizációs téma egyes részleteinek, amely azt mondja: szerintem ez a téma a modernizációhoz tartozik, ez a mostani helyzete, oda akarom eljuttatni, ahhoz pedig a következő lépéseket kell megtenni. Azaz némi nemű policy-papert kerestem a modernizációról. Messzire nem jutottam, mert már az első keresései oldalon (mert ugye neten indultam neki a feladatnak) találtam egy linket aminek kapcsán az jutott eszembe: sűrűn kell ám emlegetni saját magunknak azt, hogy a spanyolviaszt már réges régen feltalálták. Tudniillik rábukkantam a http://www.modernisation.gouv.fr honlapra, ami a Francia Köztársaság kormányának modernizációjával foglalkozó honlapja. Sok mindent megtudtam. Például azt, hogy náluk létezik egy közpolitikák modernizációjával foglalkozó tanács. Amely decemberi ülésén több jelentést is bemutattak, amelyekben megtett intézkedések is szerepeltek valamint az eltervezett tevékenységek is.
A Lambert jelentés az állam és a helyi közösségek viszonyát elemezte. A következtetésben két kihívást nevesítenek:
1. folyamatosan növekszik a közszolgáltatások iránti kereslet akkor, amikor az összközkiadások már így is túl nagyok.
2. az állampolgárok nem értik a helyi intézményrendszert.
Mondják ezt a Francia kormány által megbízott jelentés írói.

A francia honlapon http://www.thematiques.modernisation.gouv.fr/ bóklászva azt is megtudtam, hogy létezik egy igazgatóság amelynek a neve: az állam modernizációjának főigazgatósága. Ennek négy célt kell teljesítenie: az állam és a költségvetés reformja közötti szinergia biztosítása, racionalizálni egy egységes szerkezetbe a minisztériumok közötti eszközöket amelyek az állam modernizációját érintik, garantálni a tevékenységek operatív és pragmatikus voltát, szakértelem forrása lenni ebben a tematikában. De nemcsak ezt határozták meg hanem hat nagy tematikát is amivel foglalkoznak mint például: a közpolitika menedzsmentjének javítása, a procedurák és struktúrák javítása, a szolgáltatások minősége.

Azaz nem rugaszkodtunk el a valóságtól amikor egy páran arra gondoltunk olyan típusú érvek ütköztetésére is szükség van amikor azt mondjuk például: modernizálni kell az X oktatást, amelynek a helyzete Y és úgy kell megtenni, hogy…

only three of its victims were even partially eaten
snooki weight loss 4 More Satirists Attacked By People Who Missed The Point

you’ve got that special woman in your life
weight loss tipsDresses That Slim a Busty Woman

Megjegyzések lezárva.