Miért jó gyakornoknak lenni?

Sokan kérdezgették miért, néhányan enyhén mosolyogtak, páran meg is róttak, amikor megtudták, hogy ki szeretnék menni egy hónapot eltölteni az Európai Parlamentben. Idéznék az enyhén gonoszkodó megjegyzésekből egy néhányat: túlképzett vagy; mi az ördögöt akar valaki aki egyetemen tanít gyakornoknak menni; te? oda? legalább egy autóval jössz haza utána?; vakációban, te hülye vagy? és sorolhatnám, de nem igazán bírná meg a “blogfestéket” a többi.

Lássunk tehát néhány érvet, ami amellett szól, hogy egy közgázt végzett, két magiszerit és egy doktori fokozatot szerzett, külkereskedelmet, EU-t, regionális gazdaságtant tanító, fejlesztéssel és politikai pártokkal foglalkozó ember, szóval mi az ami miatt nekem, véleményem szerint el kell tölteni egy kis időt az Európai Parlamentben (sőt más EU-s intézményekben is hasznos lenne ott lenni):
- azért, mert az előadásaim szólnak az Európai Parlamentről, az európai külkereskedelmi politikáról
- azért, mert egyes Uniós kérdésekben szakértőként nyilvánulok meg
- mert az elméleti tudás mellé jól fog a gyakorlatba való bepillantás is
- mert sok mindenről lehet itt tanulni
- mert jobban lehet utána tanítani
- mert jobban lehet utána elemezni
- mert érdekes embereket ismerhetünk meg
- mert……

The same is true of men’s fashion designers
rob kardashian weight loss How To Dress for Balance

Traditionally a frigate was an ASW ship
weight loss tipsBest Way to Learn Business Management Skills

3 válasz: “Miért jó gyakornoknak lenni?”

  1. Burján Zsolt-Gábor

    Ha a “megrovást kiosztók” között egyetemisták vagy frissen végzettek is voltak, akkor lehet, hogy a saját esélyeik csökkenésétől félnek. Mindenki emlékszik, mekkora túljelentkezés volt Sógornál :D

  2. frc

    Talan egyszerubb mint masok gondoljak … mert ÉN ezt akarom. Period. Nem kell meghallgatni azokat akik ilyen meg olyan jopofaskodo szovegekkel valojaba csak a rejtett irigyseguket akarjak leleplezni, mert ok nem kepesek, mert nekik nincs meg ehhez ez meg az es amaz. Amennyiben valaki nem tamogato szandekkal all egy ilyen terv melle (amely nyilvanvaloan pozitiv vegkifejletu, mindenkinek a hasznara lesz, amelybol te sokat tanulhatsz (igen, jo pap holtig tanul :P ) es amelyet hatekonyan fel tudsz hasznalni az eljovokbe) ott valami “bibis” van … a jovobeli tanacsait ketszer fontold meg. Es nem kell magyarazkodni, meg rostelleni magad (remelem ez fel se merult :) ) hanem egyszeruen csak vidd veghez a terveidet. Mert az Neked a hasznodra valik. (eee… bocs hogy tegezek… internetbetegseg :( )

  3. Réka

    Minden képviselőnél túljelentkezés van, volt, ez csak természetes. Egyébként én Winkler Gyulánál vagyok, hiszen ő van abban a két bizottságban, amit én tanítok (külker, regionális).

    Nem zavar, hogy tegezel, logikus.