A héten az EP-ben….

Eleinte arról akartam ma írni mibe is kerül nekünk az Európai Uniós tagság, mennyit kell fizetnünk az Uniónak. Aztán meggondoltam magam, elvégre vasárnap délután van, talán ideje volna megpróbálni azt, amit úgy fogalmaztak meg nekem (most összegzem több beszélgetés konklúzióját) túl szakmai a blogod, írhatnál „szexisebben”. Az az igazság eme utóbbit nem igazán tudom EU-s tematikában azonosítani mit jelent.

De az viszont tudom, hogy hétfőn parlamenti ülésszak kezdődik Strasbourgban, amelyen Románia novemberben megválasztott képviselői is részt vesznek.

No de mibe is csöppennek bele képviselőink? Az előzetes napirend szerint egy négynapos ülésbe, amely hétfőn délután öttől kezdődik és 23-ig tart. A hétfői témák: második olvasatra való javaslat a tengeri környezet illetve a levegő minőségét szabályzó direktívákat illetően; bizottsági jelentés a népszámlálást illető rendeletről; a Bizottság nyilatkozata a játékok biztonságáról; képviselői kérdések.

A keddi nap már teljes nap, reggel kilenctől este 24-ig tart a program, ebédszünettel tarkítva. A napirenden parlamenti bizottságok jelentései, szavazások, a Sakharov díj átadása, a Bizottság és a Tanács éves jelentése az európai ember jogi helyzetről, valamint a második Afrika/EU csúcsról, kérdések szerepelnek. A tematikák változatosak: borpiac; állatok azonosítása; vidékfejlesztés; közös agrárpolitika; állategészségügy; TVA; Artemis, ENIAC, Clean Sky közös vállalatok megalakítása; diplomáciai és konzuli védelem; 2008-as költségvetés; európai légi biztonsági ügynökség.

A szerdai nap sem szellősebb, a 13-án és 14-én tartandó Tanácsról szóló előkészületek bemutatójával kezdődik, szavazások, jelentések, az Alapjogok Chartájának aláírása, Jordánia királyának felszólalása, a Bizottság és Tanács nyilatkozata EU/Kína párdbeszédről, stb mind mind napirenden szerepelnek. A Bizottságnak több nyilatkozata is lesz ilyen például a Montenegróról, valamint a december elseje, mint az AIDS elleni küzdelem világnapjáról szólók.

A csütörtöki nap a képviselők általi kérdésekkel kezdődik, majd a Koreával való gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokról szóló jelentéssel folytatódik, szavazások, viták követik és előreláthatólag szavazás zárja.

Decemberben még lesz egy rövid parlamenti ülésszak 18-án Brüsszelben. Ezen mutatják be a 13/14-én a Tanácsban elért eredményeket, valamint a portugál elnökség jelentését.

Szóval miközben itthon a választási eredmények értékelése most kezdődik el igazán, ott kint Strasbourgban és Brüsszelben már dolgozniuk kell képviselőinknek.

but it can be nourished
christina aguilera weight loss Steps to Buy Apparel Online in a Safe Way

the opportunity to meet
weight loss tipsI guess college isn’t in fashion anymore

Megjegyzések lezárva.